Vonalkód festékszalagok

A termo transzfer technológiával nyomtató berendezésekhez kivétel nélkül festékszalag szükséges. Szinte minden címkenyomtatóhoz és címke alapanyaghoz tudunk megfelelő festékszalagok kínálni.

A festékszalagok típusai

A kiváló minőségű nyomathoz nem elegendő a megfelelő nyomtató és címke alapanyag kiválasztása, de nagy gondot kell szentelnünk a helyes festékszalag meghatározására is. A termo transzfer festékszalagok főbb típusai az alábbiak.

Segítségre van szüksége a megfelelő festékszalag kiválasztásához?

Munkatársaink rendelkezésére állnak – keressen fel minket és segítünk!
+36-1-221-1090

Wax (viasz)

A viasz festékszalagok többnyire papír címkékhez kerülnek felhasználásra, jellemzőjük, hogy kis fejhőmérséklet mellett nagy nyomtatási sebességgel kiváló nyomat érhető el. Kedvező áruk miatt a legnépszerűbb festékszalagok.

Resin (gyanta)

A gyanta festékszalagok a legdurvább behatásoknak is ellen tudnak állni, főként műanyag alapanyagokon használják, jellemzőjük, hogy kisebb nyomtatási sebességet és nagyobb fejhőmérsékletet igényelnek.

Wax-resin (viasz-gyanta)

A viasz-gyanta festékszalagok egyesítik a viasz és gyanta szalagok tulajdonságait. Főként polietilén és polipropilén címkék nyomtatásához használják. Ebbe a csoportba tartoznak a színes festékszalagok.

Festékszalagok tekercselése

Nyomtató gyártónként és típusonként eltérő, hogy milyen tekercselésű festékszalagra van szükségünk. Léteznek úgynevezett belső tekercselésű (IN) és külső tekercselésű (OUT) festékszalagok.

festékszalag tekercselés

Belső tekercselésű (IN): a festék, a hordozó fólia belső felén található
Külső tekercselésű (OUT): a festék, a hordozó fólia külső felén található