A kártyanyomtatók olyan berendezések, melyek közvetlenül képesek kép, szöveg, vonalkód felvitelére a hitelkártya méretű műanyag kártyák felületére. Léteznek színes, és monokróm kártyanyomtatók. Bizonyos termékek a kártyára nyomtatott képet laminálással védik a használat során jelentkező igénybevételtől. Az egyszerűbb berendezések a kisebb sorozatú nyomtatási alkalmazások eszközei, míg léteznek professzionális nagyobb mennyiségi igényt kielégítő berendezések is. Kínálatunkban megtalálhatók a Zebra ZXP kártyanyomtatók, és egyéb berendezések.

Egyoldalas kártyanyomtatók terméklista

Egyoldalas kártyanyomtatók

Az egyoldalas kártyanyomtatók a legegyszerűbb és egyben legkedvezőbb árú megoldást kínálják, egyszerű, kevés információval ellátott kártyák nyomtatásához. Tipikus alkalmazási területe: dolgozói beléptető kártyák, ügyfélkártyák, látogatói kártyák nyomtatása.

Kétoldalas kártyanyomtatók terméklista

Kétoldalas kártyanyomtatók

A kétoldalas kártyanyomtatók a beépített kártyafordító mechanizmusuk segítségével képesek a kártyák mindkét oldalára nyomtatni. Ezek a berendezések akkor ajánlottak, ha több adatot is szeretne a kártyára nyomtatni. Nyakban vagy övön hordott kártyák nyomtatásához érdemes mindkét oldalra nyomtatni az átfordulás elkerülése miatt.

Laminátoros kártyanyomtatók terméklista

Laminátoros kártyanyomtatók

A laminátoros kártyanyomtatók egy poliészter védőfóliát ragasztanak a kártya felületére nyomtatáskor, mely védi a dörzsölésből, koszolódásból, nedvességtől, és az UV sugárzástól. A laminát kártyák jelentősen hosszabb életűek. Laminálás előtt holografikus bevonat is felvihető a kártyára, mely nagy mértékben gátolja a kártyák mésolását, hamisítását.

Retranszfer kártyanyomtatók terméklista

Retranszfer kártyanyomtatók

A legjobb képminőséget és a legnagyobb elérhető képfelületet a retranszfer kártyanyomtatók segítségével érhetjük el. A retranszfer nyomtatók automatikusan laminálják az elkészül kártyákat. Ezeket a termékeket ajánljuk Önnek, ha a lehető legmagasabb színvonalon nyomtatná a kártyákat.

Ajánlott kártyanyomtató márkák

Ident.hu szakemberei a Zebra kártyanyomtató márkát ajánlják. A népszerű, megbízható termékek már számtalan boltban, irodában és raktárban bizonyítottak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kártyanyomtató készüléket?

A megfelelő kártyanyomtató alkalmazása növelheti egy létesítmény biztonságát, és időt takaríthat meg a beléptetési eljárás során. A kártyanyomtató személyazonosító alkalmazás, és digitális kamera együttes használatával leegyszerűsíti a biztonsági beléptető rendszert, növeli a biztonságot. A megfelelő kártyanyomtató megtalálása azonban nem egyszerű feladat, a szükséges berendezés kiválasztása során a legfontosabb paraméterek; a felhasználás körülményei, és a napi volumen. A megfelelő kártyanyomtató kiválasztásához kövesse a nyolc kérdésből álló útmutatónkat. Ez meg fogja könnyíteni dolgát a megfelelő kártyanyomató kiválasztásában.

 1. A kinyomatott személyazonosító műanyag kártyák milyen módon kerülnek használatra: Mielőtt elkezdenénk tanulmányozni a különféle kártyanyomtatók paramétereit, tisztáznunk kell a kártyanyomtató által kinyomtatott plasztikkártyák használatának körülményeit. A kártya felhasználási célja meghatározza a kártya nyomtatási sablonján megjelenítendő adatokat, és grafikus elemeket, így nagymértékben meghatározzák a szóba jöhető kártyanyomtató berendezések körét. A létesítmény építése során alkalmazott személyi azonosító kártyák például kevésbé dizájnosak, mint a már üzemelő intézmény ID kártyái, melyet az ügyfelek is naponta látnak, és mely kódolt adatokat is tartalmazhat. A műanyag kártyák gyakran nem személyi azonosító kártyaként kerülnek használatra. A nyomtató használata során kerülhet rendezvényre, nyomtathat kuponkártyákat stb. Írjuk le a ID kártyával szemben támasztott öt legfontosabb igényt Határozzuk meg a kártyák nyomtatási sablonját! Próbáljuk beazonosítani a nyomtató további felhasználási körülményeit!
  Műanyag kártyák kártyanyomtatókhoz
 2. Egyik, vagy mindkét oldalára nyomtatunk a kártyának: Nem mindegyik kártyanyomtató nyomtat a kártya mindkét oldalára. A kétoldalas kártyanyomtatók rendelkeznek egy kártyafordító mechanikával. Az ilyen nyomtatók először kinyomtatják az egyik kártyaoldalt, majd átfordítják a kártyát, és a hátoldalra viszik fel a szükséges információt. Az egyoldalas kártyanyomtatók nem képesek erre. Az egyoldalas ID kártyára kevesebb nyomtatható, míg a kétoldalas kártya több információt tartalmazhat. Kétoldalas kártya használatánál a kevésbé fontos információ a kártya hátoldalára kerülhet. Egyes cégek a személyi adatokat, a vonalkódot, vagy a mágnessávot a kártya hátoldalára nyomtatják. A kártya hátoldalát bizonyos helyeken fontos adatok számára tartják fenn, tartalmazhat biztonsági kapcsolati adatokat, az elveszett kártyák visszapostázási címét, stb. Ha a kártya a használat során nyakban, vagy övön lóg, akkor gyakran átfordulhat, ezért célszerű mindkét oldalra ugyanazt nyomtatni. Ha nem biztos, hogy szükség van-e a kétoldalas nyomtatásra vásárolhat upgrade képes egyoldalas nyomtatót, mely utólag nagyobb költség nélkül kétoldalassá alakítható. Ellenkező esetben az igények változása esetén teljesen új nyomtató vásárlása szükséges.
  Zebra ZXP kártyanyomtató
 3. Éves nyomtatási igény (kártya/év nyomtatónként): A megfelelő kártyanyomtató kiválasztásánál elsődleges szempont az éves szinten kinyomtatandó kártyák száma, és a használat gyakorisága. A használati gyakoriságnak megfelelő nyomtatót választva annak élettartama jelentősen megnő. Minden évben újra nyomtatják az azonosító kártyákat, vagy csak új belépők kapnak új kártyát? A kártyanyomtatókat adott volumenű nyomtatásra tervezik. A nyomtató alkatrészei a tervezett nyomtatási volumentő függően változnak. Egyes nyomtatók műanyag, más kártyanyomtatók fém alkatrészekből épülnek. A műanyag felépítésű kártyanyomtatók kifogástalanul működnek, azonban ha a megengedettnél nagyobb mennyiségű kártyát nyomtatnak, hosszabb távon meghibásodások, minőségi problémák jelentkezhetnek. Az éves nyomtatási mennyiség ismeretében a kellékanyag költségek is kalkulálhatók. A kártyanyomtató berendezések a tintasugaras nyomtatók egyszer használatos festékkazettájához hasonlóan egyszer felhasználható festékszalaggal üzemelnek. A festékszalagok ára, és a velük nyomtatható kártyák száma nyomtató modellenként eltérő. Az éves mennyiség ismeretében kiszámítható a festékszalag költség különböző kártyanyomtató típusokat figyelembe véve. Meglepő különbségek jelentkezhetnek. Becsüljük meg a kártyák éves mennyiségét. A bevezetési fázisban egyszerre sok kártyát kell nyomtatni. A tényleges terhelés a bevezetés utáni időszakra jellemző. Az éves terhelés alapján számoljuk ki a kellékanyag költséget az egyes nyomtató modellekre, vagy készíttessünk kalkulációt a nyomtató forgalmazóval!
  Kártyanyomtató kellékanyagok
 4. Szükség van-e kódolt adatok (vonalkód, mágnessáv, RFID) használatára a kártyán: Az egyes kártyanyomtató modellek különböznek a kódolt adatok kezelése tekintetében. Amennyiben a kártyával kapcsolatos fő igények már megállapításra kerültek, a kódolt adatokkal szembeni igény is rendelkezésre kell, hogy álljon. Vonalkód, és mágnessáv egyaránt hozzárendelhető a kártyákhoz, amennyiben erre szükség van (munkaidőnyilvántartó, beléptető, cafetéria rendszerek, stb.), a két rendszer azonban egyaránt rendelkezik előnyökkel, és hátrányokkal. A vonalkód az egyszerűbb megoldás, melynek előállítására minden kártyanyomtató képes, azonban a vonalkód könnyen másolható. A mágnessáv egy biztonságosabb megoldás, azonban ennek alkalmazásához kiegészítő egység szükséges a kártyanyomtatóhoz, mely nem minden modell esetében áll rendelkezésre. Hasonló a helyzet a kontaktusos, és kontaktus mentes (RFID) chipkártyákkal. Ha kódolt adatokat kell hogy tartalmazzon a kártya döntsük el, hogy megfelelő e vonalkód, vagy biztonságosabb adatkezelés (mágnessáv, chip, RFID) szükséges.
 5. Milyen biztonsági követelményeknek kell eleget tenni a nyomtatott kártyának: Bizonyos biztonsági szolgáltatásokkal a kártyanyomtató által előállított kártya másolás elleni védelemmel látható el. Az egyszerűbb biztonsági követelményeket a legtöbb kártyanyomtató program is biztosítja, (aláírás, logó, fénykép felvitele a kártyára), melyekkel egységes kinézetű kártyák állíthatók elő. Bizonyos erősebb biztonságot jelentő módszerek azonban a kártyanyomtató részéről is megkövetelnek szolgáltatásokat, melyet nem mindegyik modell biztosít. A kártyára például holografikus logó vihető fel, amennyiben a nyomtató rendelkezik a megfelelő lamináló egységgel. Ilyenkor minden egyes kinyomtatott kártyán a logót tartalmazó holografikus laminátum kerül. természetesen az ilyen nyomtató is képes hagyományos laminátum nélküli kártyák előállítására. Tisztázzuk, hogy szükséges-e holografikus védelem az ID kártyákon!
 6. Szorosan előírt kártya sablonnal, és logóval kell dolgozni? A legtöbb kártyanyomtató kiváló színhűséggel nyomtat, azonban az olcsóbb modellek nem adnak vissza éles színeket, és az általuk nyomtatott színes alakzatok szélei nem határozottak, a színek átszivároghatnak a szomszédos területekre. Amennyiben a nyomtatandó kártya kötött minőségű kártyaformátumú, és előírt minőségű logó szükséges, ha a kártyát előállító cég számára kimondottan fontos a nyomtatási kép adott minősége, akkor ne adják alább a legjobb minőségű kártyanyomtatónál! Küldje el a kártyán feltüntetendő logót a kártyanyomtató forgalmazóhoz, és kérjen tőle mintakártyákat, melyeket különböző modelleken nyomtattak. Hasonlíts össze a mintakártyák minőségét!
 7. A kártya szélére is nyomtatni kell? A színes kártyanyomtatók két alapvető technológiát alkalmaznak a kártya előállítására. Az egyszerűbb, olcsóbb, a közvetlenül a kártyára (DTC) nyomtató eljárás, amely színes fotóminőségben képes képeket, logókat előállítani közvetlenül a kártya felületén. A kártya négy alkalommal halad át a nyomtatófej alatt, a négy paneles festékszalag (CMYK) használatánál, így létrehozva a színes kontrasztos nyomtatási képet. Ez az eljárás kontrasztos teljes színspektrumú képet hoz létre a kártyán, de nem képes a kártya teljes felületére nyomtatni, a kártya szélein egy fehér keret jön létre. A retranszfer (reverse transfer) módszer hasonlóan jó minőségű képeket hoz létre, egy kétlépcsős eljárásban. Először a nyomtató a nyomtatási kép inverzét nyomtatja egy áttetsző fóliára (hasonlóan a DTC eljáráshoz, azonban itt a fólia helyettesíti a kártyát). A következő lépésben a nyomtatófej felfűti magát, és a fóliát rálaminálja a kártya felületére. A retranszfer eljárás kiváló minőségben. teljes mértékben széltől szélig nyomtat a kártya felületére. Ez az eljárás drágább, de tisztább képet hoz létre, és a kártya kevésbé érzékeny a koszra, nedvességre, jobban ellenáll a dörzsöléses igénybevételnek. Tisztázza, szükséges-e a kártya széleire is nyomtatni!Zebra ZXP laminátoros kártyanyomtató berendezés
 8. Szükséges szállítani a kártyanyomtatót: Az egyes kártyanyomtató modellek különböznek abban is, hogy mennyire egyszerűen szállíthatók. A nagyobb modellek inkább fix használatra valók, míg az egyszerűbb modellek könnyedén telepíthetők egy-egy rendezvényen, konferencián. Tisztázza, szükséges-e a kártyanyomtató mozgatása!

A fentiek alapján jobban képes eligazodni a kártyanyomtatók különböző modelljei között.

Egyoldalas kártyanyomtatók
Egyoldalas kártyanyomtatók
Kétoldalas kártyanyomtatók
Kétoldalas kártyanyomtatók
Laminátoros kártyanyomtatók
Laminátoros kártyanyomtatók
Retranszfer kártyanyomtatók
Retranszfer kártyanyomtatók