Címkék és termo címkék

A címkenyomtatókhoz használható tekercses, és a hagyományos nyomtatóval nyomtatható íves címkék széles körét kínáljuk méret és alapanyag tekintetében is. Hatalmas raktárkészlettel rendelkezünk közel 100 féle címkéből, de a különleges, egyedi igényeket is rövid határidővel teljesítjük! Az alapanyag kínálatunkban megtalálhatóak a termo, a papír és a műanyag (PE,PP) címkék, de az egyedi, például fémezett, hőálló, textil igényekre is tudunk megoldást nyújtani.

A vállalkozásunk igényeinek, felhasználási szokásainak megfelelő nyomtató kiválasztása mellett, nagyon fontos a helyes kellékanyagok kiválasztása is, hiszen ezektől is nagyban függ a nyomatok minősége és a nyomtatónk tartóssága is. Társaságunk kizárólag bevizsgált, jó minőségű alapanyagokat forgalmaz, de a minőség mellett szem előtt tartjuk a kedvező árat is, hogy a partnereink számára a legjobb érték-ár arányú alapanyagokat kínálhassuk. A rendkívül széles kínálatból nem egyszerű a számunkra legmegfelelőbb címkék kiválasztása, de természetesen szakértő kollégáink készséggel segítenek!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő címkét, festékszalagot címkenyomtatónkhoz?

Tekercses címkék

A megfelelő tekercses címkék kiválasztásánál az első és legfontosabb lépés a nyomtatási technológiánknak megfelelő alapanyag kiválasztása. Amennyiben direkt termál nyomtatóval rendelkezünk, válasszuk a thermo címkéket, míg termál transzfer nyomtatókhoz a papír, vagy műanyag címkéket.

Címkékkel kapcsolatos kérdése van?

Munkatársaink rendelkezésére állnak – keressen fel minket és segítünk!
+36-1-221-1090

Termo címkék

A termo címkék (függőcímkék, csuklópántok) nyomtatásához nincs szükség tintára, vagy festékszalagra. A termál címkék (hőcímkék) felülete egy hőérzékeny réteggel van bevonva, mely hő hatására színt vált a nyomtató thermo feje alatt. Használata leginkább zárt térben, normál hőmérsékleti viszonyok között javasolt. Tartóssága elmarad a termál transzfer címkéktől.

Előnyei:

 • a legköltséghatékonyabb címkenyomtatási eljárás
 • a nyomtatás során használt papír érzékeny a hőre, így semmilyen további kellékanyagot (festékszalag, tintapatron) nem igényel

Hátrányai:

 • a technológiából kifolyólag, a címke alapanyaga közvetlen nap, hő és egyéb behatások következményeként elszíneződik, így nem túl időtálló, normál körülmények (beltérben) között is csak 1-3 év
 • Kizárólag fekete-fehér színben tudunk nyomtatni

Tekintse meg kínálatunkat!

Papír címkék

A papír a legszélesebb körben használt címkeanyag az egyszerűségének, és a kedvező árának köszönhetően. A legtöbb alkalmazáshoz tökéletesen megfelel a wax termotranszfer szalaggal nyomtatott papírcímke, amennyiben a címke használata nem durvább, vagy nedvesebb környezetben történik. Ha papíralapú címkét, kartoncímkét, csuklópántot használunk, a leggyakrabban viaszbázisú festékszalagra van szükségünk.

Előnyei:

 • Mivel a nyomtatási képet a festékszalaggal állítják elő, a hőtranszfer címkenyomtató színesen is nyomtathat.
 • A címke, és festékszalag megfelelő kombinációjával, gyakorlatilag bármely alkalmazáshoz, bármilyen környezetbe előállíthatunk címkéket.

Hátrányai:

 • A nyomtatáshoz festékszalag szükséges
 • A hőtranszfer nyomtatás költsége kicsit magasabb

Tekintse meg kínálatunkat!

Műanyag címkék

A műanyag alapanyagok használatát olyan felhasználási mód esetén javasoljuk, ahol a címkék magas igénybevételnek vannak kitéve, például tűző napnak, esőnek, vegyi anyagoknak, vagy esetleg mechanikai súrlódásnak.

Előnyei:

 • ellenálló, kültéren is használható
 • kiváló nyomatminőség

Hátrányai:

 • a legdrágább alapanyag, így a nyomtatási költség magasabb

Íves címkék

A hagyományos nyomtatóval nyomtatható íves címkék széles körét kínáljuk, mind méret, mind alapanyag tekintetében. Az íves címkék kiváló megoldást jelentenek azok számára, akik nem rendelkeznek címkenyomtató berendezéssel, de esetenként szükségük van címkék nyomtatására. Az általunk kínált tintasugaras és lézernyomtatókban használható öntapadós etikett címkék rendkívül jó minőségének köszönhetően számos felhasználási területen megállják a helyüket.