Címkenyomtatás

Kis mennyiségben, csak szezonálisan van szüksége címkékre? Esetleg váratlanul, a rendelkezésre álló kapacitását meghaladó címkenyomtatási igénye keletkezett? Bízza ránk a címkék nyomtatását! Rövid határidővel vállaljuk papír, és műanyag alapú, egyszerű, vagy biztonsági címkék nyomtatását.

Mi is a címkenyomtatási szolgáltatásunk?

A címkenyomtatási szolgáltatásunkkal főként olyan vállalkozásoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik nem szeretnének saját címkenyomtatót vásárolni, de szükségük van címkékre a munkájuk során. A felmerült igényeket pontosan felmérve, az alkalmazásnak legmegfelelőbb megoldásokat fogják a címkenyomtatás és vonalkód olvasás terén is rendszerszemlélettel rendelkező, szakértő kollégáink javasolni.

Nagyteljesítményű, ipari nyomtatóink segítségével rövid határidővel tudjuk vállalni papír, és műanyag alapú, egyszerű, vagy biztonsági címkék nyomtatását is. Professzionális nyomtatóink nagy mennyiségű címkenyomtatás esetén rendkívül hatékonyan és takarékosan dolgoznak, így azoknak is ajánljuk szolgáltatásunkat, akik bár rendelkeznek címkenyomtatóval, de nincsenek felkészülve nagyobb mennyiségek nyomtatására.

Mikor érdemes a címkenyomtatási szolgáltatásunkat igénybe vennie?

  • amennyiben nem rendelkezik címkenyomtatóval és nem is szeretne beruházni
  • amennyiben a nyomtatandó címkék mennyisége meghaladja a rendelkezésre álló kapacitását
  • amennyiben extra méretű és minőségű címkékre van szüksége
  • amennyiben szeretne nagy mennyiséget a lehető leggazdaságosabban nyomtatni

Milyen alapanyagokra tudunk nyomtatni?

Az alapanyagokat alapvetően a nyomtatási eljárás határozza meg.

A direkt termál címkék (függőcímkék, csuklópántok) nyomtatásához nincs szükség tintára, vagy festékszalagra. A termál címkék (hőcímkék) felülete egy hőérzékeny réteggel van bevonva, mely hő hatására színt vált, a nyomtató termo feje alatt. A nyomtató feje felhevül, és lehűl a vonalkód képének megfelelően, és a vonalkód ennek megfelelően kerül a címkére.

A termotranszfer címkék, és más kellékanyagok nem rendelkeznek hőérzékeny bevonattal, ezért nyomtatásukhoz festékszalag – termotranszfer szalag szükséges. A termotranszfer szalag típusa a címke, függőcímke fajtájától függ. A nyomtatás során a nyomtatófej alatt, a médiával (címkével) együtt mozgó festékszalagról, a fej hevítése révén a festékanyag a címke felületébe, így alakul ki a címke felületén a nyomtatási kép, például a vonalkód.

Papírcímke – viaszbázisú (wax) festékszalag

A papír a legelterjedtebben használt címkeanyag az egyszerűségének, és olcsóságának köszönhetően. A legtöbb alkalmazáshoz tökéletesen megfelel a wax termotranszfer szalaggal nyomtatot papírcímke, amennyiben a címke használata nem durvább, vagy nedvesebb környezetben történik. A papírcímkék eltépődhetnek, és megrongálódhatnak, ennek ellenére ideális megoldást jelentenek az olyan alkalmazásokhoz, mint a szállítási, vagy termékcímkék, és más beltéri felhasználások.
Ha papíralapú címkét, kartoncímkét, csuklópántot használunk, a leggyakrabban viaszbázisú festékszalagra van szükségünk.

Polipropilén címke – viasz-műgyanta (waxresin) festékszalag

A polipropilén egy olyan műanyag, melyből olyan címkék készíthetők, melyeknek jobb a környezetállósága. A polipropilén címkék az összes olyan ellenállóbb címkét követelő alkalmazáshoz, ahol nincs kültéri használat, és a címkék nem kerülnek kapcsolatba agresszív vegyszerekkel. A polipropilén címke vízálló, és nem tépődik. A polipropilén címke ideális a tárgyi eszközök jelölésére, mert élettartama általában hosszabb a jelölt termékekénél, és csak kis mértékben drágább a papírcímkénél.A polipropilén címkék, kartoncímkék, csuklópántok nyomtatásához viasz-műgyanta (waxresin) festékszalag szükséges.

Poliészter címke – műgyanta bázisú festékszalag (resin)

A poliészter a legstrapabíróbb címkeanyag, magas költsége miatt azonban használata a nagy környezeti terheléssel járó alkalmazások eszköze.Az olyan esetekben, amikor a címke kültéri használatnak, mechanikai igénybevételnek, vegyszereknek van kitéve, a poliészter címke az ideális választás.A poliészter címke legalább ötször drágább a papírnál, ezért csak akkor indokolt használata, ha a polipropilén, vagy a papírcímke nem megfelelő.A járművek, vagy a vegyszeres hordók jelölése a két legjellemzőbb alkalmazás, amikor a poliészter címke használata indokolt.
Poliészter címke nyomtatáshoz műgyanta bázisú festékszalag (resin) szükséges.

Mennyi idő alatt készülünk el a megrendelt nyomtatásokkal?

Pontos adatot, csak a feladat teljes ismeretében tudunk adni, de tájékoztatóként az alábbi táblázatba összegyűjtöttük az általánosságban vállalható határidőket.

Alapanyag

Nyomtatandó mennyiség

Vállalt határidő

Nyomtatandó mennyiség

Vállalt határidő

Nyomtatandó mennyiség

Vállalt határidő

Papírcímke – direkt termál

< 1.000 db

1 nap

1.000 – 5000 db

1 – 2 nap

< 5.000 db

3 -4 nap

Papírcímke – termál transzfer

< 1.000 db

1 nap

1.000 – 5000 db

1 – 2 nap

< 5.000 db

3 -4 nap

Polipropilén címke – direkt termál

< 1.000 db

1 nap

1.000 – 5000 db

1 – 2 nap

< 5.000 db

3 -4 nap

Polipropilén címke – termál transzfer

< 1.000 db

1 nap

1.000 – 5000 db

1 – 2 nap

< 5.000 db

3 -4 nap

Poliészter címke – termál transzfer

< 1.000 db

1 nap

1.000 – 5000 db

1 – 2 nap

< 5.000 db

3 -4 nap

Hogyan adjuk át a megrendelt címkéket?

A címkék elkészültét követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és időpontot egyeztetnek a címkék átvételéhez.

Címkenyomtatás ára

Természetesen a nyomtatás díját nagyon sok tényező befolyásolja, hiszen függ a megrendelt mennyiségtől, az elvárt minőségtől és természetesen a felhasznált alapanyagoktól is. Konkrét árajánlat kéréséhez, kérjük használja az alábbi űrlapot!